Even voorstellen

Mijn naam is Babet en ik ben de oprichter van Stadse Tassies. Ik kom uit omgeving Leiden en iedereen in mijn omgeving spreekt Leids of iets wat daar op lijkt. Dit vond ik eerlijk gezegd nooit zo bijzonder, totdat ik een relatie kreeg met iemand uit Twente.

 

Door onze relatie ben ik heel anders naar het Leids en allerlei andere dialecten/streektalen gaan kijken. Ik heb gemerkt dat veel mensen trots zijn op hun dialect, maar daar niet zoveel mee doen. Zonde vind ik, want iedereen moet kunnen laten zien dat hij trots is op zijn stad! 

 

De missie van Stadse Tassies is dan ook om Nederlandse dialecten en streektalen terugbrengen in het straatbeeld in de vorm van een 'tassie' met daarbij oog voor de omgeving. 

  

Voor een Leienaar door een Leienaar zal ik maar zeggen :) Hoe is stadse tassies ontstaan?